The Wordpress Lab start 1 mei Join the waitlist

Gadgets & Plugins

Plugins zijn kleine stukjes software die de functionaliteit van je website of webshop verder uitbreiden. Het is een op zichzelf staand programma, code of script dat toegevoegd kan worden aan een blog, website of webshop. Een aantal plugins zijn echt noodzakelijk op je website zoals een security plugin (WordFence) om je website te beschermen tegen hackers, een anti-spam plugin (Akismet) om spam buiten de deur te houden, een SEO plugin (Yoast) om je website beter vindbaar te krijgen in Google en een optimalisatie plugin (WP Rocket) om je website sneller te maken. 

Online trainingen of academie

Wil jij online trainingen of programma’s maken? Met LearnDash kun je makkelijk zelf online trainingen maken of een academie bouwen binnen je website. Wat fijn is dat je met LearnDash jouw droomklanten kunt laten proeven alvorens ze het kopen. Je kunt zelf een Quiz maken maar ook een certificaat uitreiken. En je klanten kunnen gewoon met IDEAL betalen!

Online boekingssysteem

Wil je een online boekingssysteem voor je lessen of coachings? Of misschien heb je een kapsalon of schoonheidssalon en wil je dat je klanten online afspraken boeken? De Bookly plugin is een boekingssysteem voor WordPress. Je kunt het eenvoudig aanpassen aan jouw huisstijl. En vervolgens met een beveiligde koppeling ook aan je Google Calender te koppelen.

5 dingen die je moet weten over plugins voor WordPress

 

  1. Niet elke plugin kun je zomaar installeren in je WordPress website of webshop. Zonder kennis en onderzoek kan een plugin je website behoorlijk om zeep helpen. Ineens werken bepaalde functionaliteiten van je website niet meer of is je website trager geworden. En we weten allemaal dat “elke seconde telt”. 
  2. Less is more. Hoe meer plugins je hebt, hoe groter het risico is dat je problemen krijgt bij een upgrade van de plugin of van WordPress zelf.
  3. Plugins moeten up-to-date gehouden worden. Als je je plugins niet up-to-date houdt, breng je de veiligheid van je hele WordPress website in gevaar.  Veel WordPress sites worden namelijk gehackt door verouderde plugins. 
  4. Als  je net een plugin hebt toegevoegd of geüpdatet hebt en (een deel van) je website ineens niet meer werkt zoals voorheen, dan is de kans groot dat de oorzaak ligt bij een conflict tussen verschillende plugins, of tussen een plugin en je thema.
  5. Gratis plugins zijn natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar je moet niet vergeten dat je niet betaald hebt voor het harde werk dat de ontwikkelaar heeft verricht en je hebt niet betaald voor ondersteuning. Daarom moet je van gratis plugins niet te veel verwachten. Wij kopen licenties voor premium plugins voor WordPress. Zo krijg je upgrades en support op basis van de voorwaarden van het abonnement of eenmalige betaling.