Wat is een plugin? Een plugin is simple gezegd: een aanvulling op je website. Een softwarepakketje dat je toegevoegd voor extra functionaliteit op je website. Zo kun je denken aan een Cookie plugin, Google Analytics om je bezoekers statistieken te kunnen zien, een plugin voor een contactformulier, een plugin voor een quiz, een plugin van Bol.com om boeken te verkopen, een plugin voor een mooiere social media weergave, een SEO plugin of een plugin voor beveiliging van je website.

5 dingen die je moet weten over plugins:

1.Niet elke plugin kun je zomaar installeren in je WordPress website of webshop. Zonder kennis en onderzoek kan een plugin je website behoorlijk om zeep helpen. Ineens werken bepaalde functionaliteiten van je website niet meer of is je website trager geworden. En we weten allemaal dat “elke seconde telt”.

2.Less is more. Hoe meer plugins je hebt, hoe groter het risico is dat je problemen krijgt bij een upgrade van de plugin of van WordPress zelf.

3.Plugins moeten up-to-date gehouden worden. Als je je plugins niet up-to-date houdt, breng je de veiligheid van je hele WordPress website in gevaar. Veel WordPress sites worden namelijk gehackt door verouderde plugins. Als de plugin langer dan een jaar niet is onderhouden kun je hem beter niet installeren. 

4.Als  je net een plugin hebt toegevoegd of geüpdatet hebt en (een deel van) je website ineens niet meer werkt zoals voorheen, dan is de kans groot dat de oorzaak ligt bij een conflict tussen verschillende plugins, of tussen een plugin en je thema.

5.Gratis plugins zijn natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar je moet niet vergeten dat je niet betaald hebt voor het harde werk dat de ontwikkelaar heeft verricht en je hebt niet betaald voor ondersteuning. Daarom moet je van gratis plugins niet te veel verwachten. Wij kopen licenties voor premium plugins voor WordPress. Zo krijg je upgrades en support op basis van de voorwaarden van het abonnement of eenmalige betaling.