Tarieven voor een website of webshop

De vraag: “wat zijn de tarieven voor een website” varieert enorm. Immers is een Tesla duurder dan een Skoda. Je zou kunnen zeggen dat beiden auto’s jou vervoeren van A naar B. Maar de beleving, het imago, de luxe, het interieur en de veiligheid zijn toch heel anders! Als marketinggirl zou ik je de volgende vragen stellen: wat is je doel met je website? En hoe wil je dat mensen jou zien? Welk imago wil je hebben? Is je website of webshop meer een hobby of wil je bloggen voor de lol, dan is een goedkope of gratis website helemaal prima.

Maar voor een professionele website is goedkoop meestal niet de beste keuze om een paar redenen. Het design vaak vrij standaard. Je hebt keuze uit diverse templates maar deze zijn niet uniek. Beetje dertien in een dozijn. Vaak hebben grote hostingbedrijven drukke servers, wat resulteert in een trage website. En daar rekent Google jou op af.  Er kunnen advertenties op je website verschijnen, waar je geen invloed op hebt. Er is vaak niet genoeg ruimte om foto’s op te slaan, dus dat geeft ook weer een trage website. WordPress is het beste Content Management Systeem anno 2018 maar wel enorm geliefd bij hackers. Een goede beveiliging en SSL certificaat is dan ook erg belangrijk (zie hangslotje in mijn domeinnaam). Tot slot is vindbaarheid (SEO) van gratis of goedkope websites het grootste probleem. Dat geldt ook voor de buurjongen die handig is in websites bouwen. Er komt écht veel meer bij kijken achter de schermen!

Ik werk op basis van vaste prijzen zodat je weet wat je investering zal zijn. Daardoor kan ik vooraf een heel heldere prijsopgave geven. Hier vind je een indicatie van mijn tarieven. De tarieven zijn voor nieuwe websites en webshops maar ik kan ook je bestaande WordPress  site of shop restylen!