+31610119398

Teksten schrijven voor je website

Wat doe jij als je een website of blog bezoekt en de tekst spreekt je niet aan? Te oubollig, te joviaal, slechte zinsopbouw, onsamenhangend of moeilijk te begrijpen? Je zal dan, net als de meeste bezoekers, wegklikken. Goede aansprekende teksten zijn dus belangrijk op je website. Zoals Bill Gates ooit voorspelde: Content is King!

Wat je wilt, is dat bezoekers jouw teksten lezen, overtuigd worden van jouw kwaliteiten of producten en uiteindelijk jouw klant worden. Daarnaast is het van belang dat de teksten SEO-proof zijn (Search Engine Optimization). Google baseert namelijk haar eigen ‘hitlijst’ voor een groot deel op basis van woorden en zinnen uit je tekst. Kwaliteit staat hoog op de agenda bij Google, dus een paar woordjes in een tekst stoppen is niet meer genoeg.

Allemaal leuk en aardig, dat gebabbel over kwaliteit, maar feit is dat we onze website toch stiekem goed vindbaar willen maken en onze teksten zo goed mogelijk moeten schrijven om dat te realiseren. Dus, hoe doe je dat? Ik kan er heel ingewikkeld over doen, maar eigenlijk moet je bij het schrijven van teksten gewoon terug gaan naar de basisvragen: wat is je doel, wie is je doelgroep, wat is het onderwerp en wat is je boodschap? En natuurlijk zijn er do’s and don’ts. Schrijf bijvoorbeeld nooit “welkom” op je website. Stel, je legt een mat bij jouw voordeur met ‘welkom’ erop. Denk je dat je familie & vrienden zich daardoor ineens welkom gaan voelen?

Ja, herschrijf mijn teksten!

Meer dan alleen een tekst schrijven voor je website, daarvoor kom je bij Made by Marcia. Je wilt resultaat, zowel in de zoekmachines als op je website. Je site mag zich toch ook terugverdienen? Wil je ook daadwerkelijk resultaat door goede teksten op je website?