Veel dienstverlenende ondernemers in het Gooi hebben moeite om alle business ballen in de lucht te houden. Heb jij door het Corona virus weinig business op dit moment? Ik heb mijn creatieve ondernemersvaardigheden even gebruikt om voor jou 5 dingen te bedenken die je kunt doen zodat je nu (succes)zaadjes plant en hopelijk in juni weer kunt gaan oogsten.

1. Update je website

Wat kun je doen als je weinig business hebt? Wellicht een goed moment om jouw website te updaten? Heel veel ondernemers schamen zich om klanten naar hun website te sturen. Als je niet creatief bent en atechnisch, besteed dit dan vooral uit. Jouw website promoot jou 24/7 dus het is echt meer dan een online visitekaartje. Misschien ziet jouw website er prima uit maar kan je online vindbaarheid beter? Mail me dan voor een gratis site audit. Deze test laat zien welke op punten jouw website kan verbeteren zodat je (gratis) hoger gaat scoren in Google. SEO noemen we dat 😉

2. Review je diensten

Een goed moment als je weinig business hebt om de tijd te nemen om je diensten eens goed te bekijken. Kun je je tarieven verhogen, is het handig om een dienst te schrappen of juist een nieuwe dienst aan te bieden? Als je in een rustige periode zit, is dit een van de eerste dingen die je moet doen, vooral als het een tijdje geleden is dat je ernaar hebt gekeken. Kijk naar je laatste 5 klanten. Welke dienst hebben ze gekocht? Wat bieden jouw concurrenten aan? Kun je daarin jezelf nog meer onderscheiden?

3. Ga content schrijven

Niet is zo goed voor je SEO als content schrijven. Download mijn brainstorm form en schrijf alle onderwerpen waarover je zou kunnen schrijven op die je te binnen schieten. Content schrijven werkt het beste als je je werk batch. Dus zonder je een paar uur af (zoals ik nu) en schrijf een paar artikelen.

4. Testimonials

Mensen lezen graag reviews. Dus wellicht een goed moment om je klanten te vragen om een review? Op Linkedln, voor je website of op Google? In ieder geval dáár waar jouw ideale klanten zich bevinden. Heb je meteen even een reden om ze te bellen en het contact warm te houden.

5. Schrijf een ebook

Tip nummer 5 als je weinig business hebt: schrijf een book. Een ebook schrijven doe je niet even zomaar. Daar moet je de tijd voor nemen en hebben. Dus wellicht is deze crisis een uitgelezen moment om eindelijk een e-book te schrijven zodat je deze gratis kunt weggeven op je website. Ben je niet zo creatief? Als grafisch vormgever kan ik je helpen met het ontwerpen van je ebook.